Studiuesit japoneze nga instituti kërkimor Riken dhe Universiteti i Tokios thanë se kanë zhvilluar një metodë testimi për Covid-19 që siguron rezultate brenda pesë minutave.

Sipas transmetuesit publik të Japonisë NHK, testet ndryshojnë nga testet standarde të reaksionit zinxhir polimerazë (PCR) pasi metoda e re e shpejtë nuk kërkon që ARN e koronavirusit të amplifikohet.

Mënyra e re e qasjes është ndryshe nga testet standarde PCR që kërkojnë një orë ose më shumë.

Në vend të kësaj, rezultatet e testit Covid-19 mund të kthehen në më pak se pesë minuta, thanë studiuesit.

Një nga shkencëtarët e vjetër në Riken, Rikiya Watabe, u citua nga NHK të thoshte se metoda e re e zbulimit të virusit nuk kërkon përdorimin e procedurave të komplikuara.

Sipas studiuesve, qëllimi është që testet e shpejta të bëhen komerciale të disponueshme brenda pak vitesh.