Stuhia e parë e vjeshtës ka bërë shkatërrim në të gjithë Gjermaninë veriore, duke shkaktuar një ndërprerje të madhe udhëtimesh.

Pasagjerët që udhëtojnë me tren në Gjermaninë veriore janë përballur me anulime dhe vonesa të mërkurën pas një stuhie që ra në rajon.

Të martën, erërat e mëdha dhe shiu rezultuan në disa pemë që binin në linjat hekurudhore dhe dëmtimin e linjave mbitokësore, që paralizuan rrjetin hekurudhor.

Pastrimi është duke u zhvilluar, por operatori hekurudhor Deutsche Bahn ende do të ketë ndërprerje të mërkurën.

“Trenat në distanca të gjata midis Hanover dhe Bremen kryesisht do të anulohen,” tha një zëdhënës i Deutsche Bahn.

“Mund të ketë gjithashtu kufizime në rrugën midis Hamburgut dhe Hanoverit. Ne rekomandojmë që pasagjerët të informohen për lidhjet e tyre përpara se të fillojnë udhëtimin e tyre.”

Deutsche Bahn tha që ata që kanë blerë bileta për rrugët e prekura ose mund të marrin një rimbursim ose të përdorin biletën për të udhëtuar në ndonjë tren në rrugë brenda një javë nga ndërprerja. Për më shumë informacion, vizitoni faqen e internetit të Deutsche Bahn, përcjell albinfo.ch