Suedia ka nisur të vuajë pasojat e qëndrimit të saj krejtësisht të ndryshëm nga pjesa dërrmuese në Europë sa I takon sjelljes përballe Covid 19.

Vendi nordik që ka mbyllur shumë pak institucione dhe vijon jetën sociale dhe ekonomik, njësoj si më përpara, ka pasur një shifer të lartë viktimash kët të martë.

114 persona kanë humbur jetën në 24 orët e fundit duke e cuar totalin e të vdekurve në këtë vend në 591, një mesatare jo e vogel pot ë kemi parasysh se bëhet fjalë për një vend me vetëm 10.3 milionë banore.

Edhe numri I të prekurve po rritet me shifra të larta nga dita në ditë.

Tashmë janë pozitiv 7 693 persona, shifra të cilat mund ta cojnë qeverinë drejt kufizimeve të reja, që mund ti përafrohen atyre që ndërkohe janë marrë në vendet të tjera përreth.