Facebook tha se “gati 50 milionë” përdorues të tij i janë ekspozuar një sulmi mbi privatësinë.

Kompania tha se sulmuesit kanë shfrytëzuar cenueshmërinë e funksionit “View as” për të fituar kontroll mbi llogaritë e përdoruesve.

Shkelja u zbulua të martën, tha Facebook, për të shtuar se ka informuar policinë.

Përdoruesit që potencialisht janë prekur, është dashur të rihyjnë në faqe të premten.
Gabimi është rregulluar, tha shefi i sigurisë së firmës, Guy Rosen.

“Meqë sapo i kemi nisur hetimet, nuk e kemi përcaktuar ende nëse këto llogari janë keqpërdorur ose nëse (sulmuesit) kanë arritur te ndonjë informacion. Po ashtu, nuk e dimë se kush qëndron prapa këtyre sulmeve dhe ku ndodhen ata”, tha Rosen.
“Privatësia dhe siguria e njerëzve janë shumë të rëndësishme dhe na vjen keq që kjo ka ndodhur”, shtoi ai.

Funksioni “View As” në Facebook u lejon njerëzve të shohin se si duket profili i tyre te përdoruesit e tjerë.