Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit Rajonal për bashkëpunim Goran Svilaqonviq shpreson se BE-ja dhe NATO-ja do të jenë vendimtare ashtu siç ishin kryeministrat e Maqedonisë dhe Greqisë, Zoran Zaev dhe Alexis Tsipras.

Kjo marrëveshje historike jep drejtim të ri jo vetën në bashkëpunimin midis dy vendeve por edhe në zhvillimin ekonomik dhe procesin për e integrimeve evropiane të rajonit. Sinqerisht unë shpresoj se ky akt i guximshëm i lidershipit do të pritet më të njëjtën vendosshmëri nga ana e partnerëve në BE dhe NATO, deklaroi Svilanoviq.

Duke e uruar Zaevin dhe Tsiprasin, Svilanoviq vlerësoi se ” marrëveshja shpreh guxim të vërtetë për gjithë rajonin e Evropës Jug-perëndimore, veçanërisht Ballkani Perëndimor, sepse tregon se edhe në çështjet më të rënda mund zgjidhen nëse ka vendosmëri dhe vizion për ardhmëri më të mirë”.

Artikulli paraprakLopetegi në konferencë të jashtëzakonshme, mund të shkarkohet pasi u bë trajner i Realit në kohë jo të duhur
Artikulli tjetërFraksioni i VMRO-DPMNE-së: Maqedonia është gjunjëzuar me këtë zgjidhje për emrin