o zyrtarisht mësohet se VMRO-DPMNE-ja kushtëzon referendumin me KSHZ-në dhe Qeverinë e modelit të Perzhinos. Për te garantuar proces te suksesshëm të referendumit VMRO kërkon Qeveri teknike sipas modelit të Perzhinos me ministra dhe zv ministra me drejt Veto.

Deri më tani nuk ka asnjë detaj të ri gjatë takimit që ende nuk ka mbaruar.