Ju kujtohet 82 vjeçari Talat Selmani me prejardhje nga Reçani i Gostivarit i cili u bë hit në Kroaci dhe në shtetet e ish-Jugosllavisë?

Tash më ai ka ardhur për vizitë në vendlindje, në Reçan të Gostivarit dhe para kamerës ka kënduar një këngë në gjuhën shqipe.

“Turp, pensionistët shkatërruan shëndetin. Më dhemb dora, më dhemb këmba, më dhemb gjithçka. Ushtro, ‘pizda ti mater’”, është deklarata legjendare në gjuhën kroate e Talatit nga Reçani, i njohur si Dida Toni.

Me përgjigjen e tij, u bë hit në rrjetet e ndryshme sociale dhe vazhdimisht është prezent në mediume, duke ia tejkaluar me popullaritet edhe kryeparlamentarit të Maqedonisë, Talat Xhaferi, i cili poashtu është nga Gostivari, me të vetmin dallim që është nga fshati Forinë.

Pavarësisht se ishte i punësuar në Telekomin kroat, ai punonte part-time edhe si model.

Jetoi dhe veproi duke komunikuar në gjuhë të huaj, por këngën e bukur shqipe nuk e harroi. Telat Sallmani nga Reçani i njohur si Toni

Jetoi dhe veproi duke komunikuar në gjuhë të huaj, por këngën e bukur shqipe nuk e harroi. Telat Sallmani nga Reçani i njohur si Toni

Publiée par TV2 Gostivar sur Mardi 18 juin 2019