Të gjithë shqiptarët presën se çka do të thotë lideri i BDI-së, Ali Ahemti.

Ali Ahmeti është lideri i cili solli iden për kryeministrin e parë shqiptarë në Maqedoninë e Veriut. Nuk dihet nëse Ahmeti do të shpalos emrin e kandidatit, apo do të kandidohet vet për kryeministër, por pritjetet duken të gjata deri sot.

Edhe shefi i kabintetit të Ali Ahmetit, Artan Grubi, sonte ka shkruar se nesër do të jetë një ditë e madhe për shqiptarët.

“Ditë e madhe nesër po na pret …” ka shkruar Grubi

Ndryshe që nga dalja e idesë për kryeministër Shqiptar në Maqedoninë e Veriut, vazhdon pëkrahja e madhe nga historianët, gazetarët, opinionistët, profesorët dhe të gjithë shqiptarët e Maqedonisë së Veriut, Kosovës dhe Shqipërisë, pasi ka ardhur koha që në Maqedoni të Veriut kryeministri të jetë shqiptar.