Imagjinoni sikur hidhni pjesën më të madhe të pasurive tuaja të kësaj bote për të jetuar në një varkë me vela që e keni blerë në Internet.

Pikërisht këtë e bëri familja Hitchcock nga Kolorado.

Randi Hitchcock ishte 30 ditë në izolim prillin e kaluar me familjen e saj në Kolorado, kur i ra në mend kjo ide, raporton CNN.

“Orë e tëra që rrinim ulur në shtëpi, duke mos pasur mundësi as të shëtisnim qentë tanë në një udhëtim thelbësor në park na bënë të mendojmë shumë gjatë për të ardhmen tonë,” thotë Hitchcock.

Pas disa diskutimeve familjare me burrin e saj, Steve dhe djalin e tyre të atëhershëm 12-vjeçar, Cody, Hitchcocks vendosën të shisnin shumicën e gjërave të tyre, e lëshuan shtëpinë e tyre me qira dhe u nisën në Shën Augustine, Florida.

Familja nuk kishte përvojë lundrimi. Por falë G.I. Bill, Steve, një veteran, ishte në gjendje të merrte falas trajnimin profesional të Marinerëve në Florida Keys dhe Stuart, Florida.

Kjo famije kaloi disa muaj me vela në Florida përpara se të kalonin në Bahamas në mes të shkurtit të këtij viti, ku ata regjistruan rreth 400 milje detare.

Kur viza e tyre Bahamase të skadojë në maj, ata planifikojnë të kthehen në Florida për të jetuar në një marinë ose në spirancë në mënyrë që Cody të ndjekë shkollën e mesme personalisht këtë vjeshtë.

Një gjë është e sigurt, thotë Hitchcock – sa më shpejt që të munden, ata do ta nxjerrin shtëpinë e tyre në Kolorado për shitje.

“Unë nuk mendoj se kemi ndonjë dëshirë për të jetuar në një shtëpi përsëri duke e ditur se sa e lehtë dhe argëtuese është të udhëtosh me një anije,” thotë ajo.