Sipas Ligjit për festa, 22 nëntori apo Dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe është festë kombëtare për shqiptarët dhe njëherit edhe ditë pushimi. Kjo i bie që shqiptarët në Maqedoni kanë fundjavë të vazhduar, njofton Telegrafi Maqedoni.

Deri në fund të këtij viti, ka mbetur edhe një festë shtetërore, tetë dhjetori apo Dita e “Shën Klimentit të Ohrit” që është ditë pushimi për gjithë qytetarët e Maqedonisë.