Të rinj europianë dynden drejt Mekës: hera e parë si muslimanë

Një grup prej dhjetra të rinjsh europianë që kanë përqafuar Islamin, ishin të pranishëm në qytetin e shenjtë të Mekës, te kompleksi i atyshëm i quajtur Qabe, për të kryer për herë të parë ritualin e tafavit, në atë që përbën peligrinazhin e Umra-s.

Për ta, kjo ishte hera e parë që ndodheshin në vendin simbol të Islamit, aty ku kryehet dhe peligrinazhi i përvitshëm i Haxhi më praninë e miliona njerëzve – besimtarë.

Ata u pritën dhe nga një autoritetet vendase, ku në shenjë respekti të ndërsjelltë realizuan një foto të përbashkët.

evn