Sot u mbajt mbledhja e parë e Komitetit të Përbashkët ndër-disiplinor i ekspertëve për çështje të historisë, arkeologjisë dhe arsimit.

Sipas komunikatës së Ministrisë së Jashtme, mbledhja u mbajt në atmosferë miqësore, në përputhje me frymën dhe parimet e Marrëveshjes së Prespës.

Sipas Nenit 8 të Marrëveshjes së Prespës, u soll vendim i përbashkët që të punohet në largimin e referencave të caktuara nga tekstet shkollore të pranishme dhe në të kaluarën.