Në Rusi filloi shitja masive e telefonit me mbrojtjen kriptografike “Kruiz-K”, i cili është i pamundur të hakohet ose të përgjohet, njoftoi kompania Rosteh.

Kompania shpjegoi se sistemi operativ i kohës reale të prodhimit të tij ishte instaluar në pajisje.

“Nuk mund të flasim për detaje teknike, sepse informacioni është i fshehtë. Falë aplikimit të zgjidhjeve teknike dhe teknologjisë së grupit Avtomatika, pajisja është e pamundur të hakohet dhe të përgjohet”, porosit kompania.

Çmimi i një pajisje kushton rreth 85 mijë rubla. Një person privat nuk mund ta blejë telefonin, por vetëm ligjërisht.