Prokuroia Publike Themelore në Shkup, e ka tërhequr akuzën për njërin nga të akuzuarit mbi tentim vrasjen ndaj Ziadin Selës, në Parlamentin e Maqedonisë më 27 prill, vitin e kaluar.

Vendimi është sjellur pas analizave të videos së re, dhe nga të gjitha dëshmitë e deritanishme.

Është vërtetuar që personi Sasho Senkov nuk ka e ka kryer veprën me të cilën ngarkohet.

Për dy persona të tjerë, akuza është rikualifikuar, nga tentim vrasje në vepër penale, dhunë.
Për 7 nga 10 të akuzuarit qëndron akuza për tentim vrasje.

Artikulli paraprakMilloshoski: Zaev dhe Cipras të enjten ose të premten do të nënshkruajnë marrëveshjen për emrin
Artikulli tjetërAngellovska-Bezhoska: Shtrenjtimi i naftës i pritshëm, nuk do të shkaktojë inflacion