Zona e Gjirit të Lalëzit në Durrës vijon të jetë një epiqendër për tërmetet.

Sipas Institutit të Gjeoshekncave, Energjisë, Ujit dhe Mjedisit në orët e para të mëngjesit të sotëm 6 tërmete të tjera kanë rënë në Shqipëri.

Katër prej tyre në zonën e Gjirit të Lalëzit, ku më i forti me magnitudë 2.6 ballë i shkallës rihter.

Po ashtu toka është lëkundur dy herë edhe në Fushë – Krujë.

Gjatë javës së fundit toka në Shqipëri është lëkundur nga tërmetet më shumë se 600 herë.

Ndërsa sipas sizmiologëve pas tërmetit 5.1 ballë që ra më datë 4 korrik, lëkundjet e lehta janë të pritshme dhe nuk përbëjnë asnjë rrezik.