Rrjeti sizmologjik telemetrik i Republikës së Maqedonisë, me stacione në Shkup, Valandovë, Ohër, Shtip dhe Pehçevë, që kontrollohen nga Observatori Sizmologjik në Fakultetin e Shkencave të Matematiko-Natyrore në Shkup sot, më 19 nëntor 2018, në orën 05:47 minuta, regjistroi një tërmet, epiqendra e të cilit ndodhet 180 km në juglindje të Shkupit, në Republikën e Greqisë.

Tërmeti ishte 4.2 shkallë sipas Rihterit dhe është përjetuar më shumë nga popullsia në pjesët jugore të Maqedonisë.