Testim falas dhe anonim i hepatitis C sot në QT “Ramstor” në Shkup organizon Shoqata Hepar Qendra Manastir, me rastin e ditës botërore kundër hepatitis.

Qëllimi i këtij evenimenti, siç informojnë nga shoqata, është rritja e ndërgjegjes për luftën kundër hepatitis B dhe C si problem publik shëndetësor në shkallë botërore dhe evropiane. Fushata vazhdon në ditët në vijim në Manastir, Ohër dhe në Strugë. Evenimenti përkrahet nga Ministria e Shëndetësisë, Qendra për Shëndet Publik Manastir, Klinika Universitare e Gastrohepatologjisë dhe Kryqi i Kuq.

Statistikat në shkallë globale tregojnë se 80 për qind e informacioneve me hepatitis kronik B ose C, nëse në kohë nuk trajtohen, mund të kalojë në karcinom të mëlçisë ose në sëmundje maligne që paraqet rrezik të drejtpërdrejtë për jetën e pacientit, theksojnë nga Hepar Qendra Manastir

Artikulli paraprakFIZHT: Maqedonia e Veriut, kërcim prej 25 vendeve në listën e renditjes të IIG-së
Artikulli tjetërDy femra rrahin një mashkull në Prizren, arrestohen