Kryetari i PDSh-së, Menduh Thaçi, kërkon që qeveria urgjentisht të mundësojë të punësohen me vendim pune të gjithë mjekët e diplomuar, stomatologë, infermierë e infermiere të cilët janë të papunësuar. Dhe në qoftë se ka implikime buxhetore për të realizuar këtë, të ndërpriten të gjitha kontratat në vepër personave të cilët janë angazhuar para fushatës zgjedhore, deklaroi Thaçi.