Hollësira për thirrjen e paralajmëruar për mbështetje financiare të kompanive ajrore me buxhet të ulët, me kriteret për shpërndarje, do të prezantojë sot në pres konferencë ministri i Transportit dhe Lidhjeve, Goran Sugareski.

Me tenderin për atë dedikim janë planifikuar mbi pesë milionë euro në tre vitet e ardhshme. Paraprakisht, Qeveria miratoi Programin dhe rregulloren për mbështetje financiare të transportuesve ajrorë të vendit dhe atyre të huaj.

Marrëveshja me “Viz er”, kompani ajrore me buxhet të ulët, e cila në gjashtë vitet e kaluara fitonte subvencione nga Qeveria e Maqedonisë, skadon gjatë këtij muaji.

Me tenderin për subvencionimin e kompanive ajrore me buxhet të ulët, siç paralajmëroi paradokohe Sugareski, angazhimi është sa më shumë fluturime të orientohen drejt aeroportit të Ohrit.

Artikulli paraprakZaev në Bruksel në forum dhe takim me Tuskun
Artikulli tjetërNjësia Speciale niset drejt Veriut