Komitetet komunale të VMRO-DPMNE-së në Karposh, pa debat, përjashtuan ish-zyrtarin e lartë të kësaj partie Nikola Todorov.

Vendimi vjen pas votimit unanim të Komitetit Qendror të VMRO-DPMNE-së.

Më parë, komisioni komunal i Qendrës përjashtoi nga partia ish drejtorin e DSK-së Mijalkov, i cili tha se partia ka nevojë për gjithë përfshirje, dhe jo politikat të përjashtimeve. Ai gjithashtu theksoi se partia nuk është pronë e udhëheqësisë aktuale.

Ish-ministri i Shëndetësisë dhe zyrtarë i lartë i VMRO-së Nikola Todorov kërkoi që ai të thirret dhe të dëgjohet nga Komisioni Disiplinor në Karposh, por kjo nuk ndodhi.
Për të dy VMRO-DPMNE ka deklaruar se kanë bashkëpunuar me LSDM-në për të siguruar shumicën prej dy të tretave për ndryshimet kushtetuese, në kundërshtim me qëndrimin e partisë.