Tokio do t’i kërkojë qeverisë japoneze që të shpall gjendjen e jashtëzakonshme, ndërsa autoritetet rritin kufizimet për të përmbajtur një rritje të infeksioneve të coronavirusit përpara një Olimpiade.

Guvernatori i Tokios, Yuriko Koike, u tha gazetarëve se rastet e virusit po përhapeshin në kryeqytet dhe ishte i nevojshëm një veprim i shpejtë pasi sistemi mjekësor është nënshtruar në disa zona.

“Duke parë situatën, mendoj se duhet të marrim masa sa më shpejt të jetë e mundur”, tha ajo. Qyteti pritet të marrë vendimin përfundimtar pas një takimi të panelit të enjten.

COVID-19 raste në qytet janë rritur ditët e fundit në nivele që nuk janë parë që nga fundi i janarit, kur kryeqyteti ishte nën gjendjen e tij të dytë të jashtëzakonshme, raporton bloomberg.

Qeveria e kryeministrit, Yoshihide Suga rriti kufizimet këtë muaj në Tokio, Osaka dhe rajone të tjera për të ngadalësuar përhapjen, duke imponuar masa që u bëjnë thirrje bareve dhe restoranteve të mbyllen në orën 8 pasdite, dhe ato që nuk arrijnë të përmbushin përballen me gjoba.