Çastet e para të aksidentit të komunikacionit në afërsi të fshatit Llaskarcë, kanë qenë të shoqëruara me britma dhe panik të madhe brenda udhëtarëve të autobusit të kompanisë Durmo Turs. Dëshmitari i mbijetuar Lulzim Dalipi, i cili ka qenë i ulur në karrigen e parë, nga ana e djathtë, afër derës, tha se pas kalimit të pikë pagesës në Gllumovë, ka mbyllur sytë për pushim.

“Kthesa e madhe me zgjoi. U kapa për një shtylle afër derës. Nuk ndjeva frenim të autobusit. As gjatë goditjeve të gardhëva mbrojtës. Më tej nuk më kujtohet asgjë. Deri sa një banor i fshatit Bojanë ka ardhur për ndihmën dhe më ka pastruar nga gjaku”, tha dëshmitari Dalipi.

Përveç tij rrëfimin e tyre për këtë tragjedi gjatë seancës së sotme dhe të tjerave në vijim do ta japin edhe shtatë dëshmitar tjerë të mbijetuar.

Artikulli paraprakFitoi bastore 400 denarë, nuk ja japin pensionin social (FOTO)
Artikulli tjetërMë shumë shi në Dojran, më ftohtë në Mavrovë