Prokuroria Themelore Publike (PTHP) për ndjekjen të krimit të organizuar dhe korrupsionit ka filluar një hetim kundër një shtetasi nga Maqedonia dhe tre shtetasve pakistanezë për kontrabandë me imigrantët. Tre prej të dyshuarve iu caktua masa e paraburgimit prej 30 ditëve, ndërsa njërit iu caktua masa e arrestit shtëpiak.

“Prokurori publik kompetent nga Prokuroria Themelore Publike për ndjekje të krimit të organizuar dhe korrupsionit ka urdhëruar hetim për katër persona. Personat, një shtetas nga Maqedonia dhe tre shtetas pakistanezë, dyshohet se kanë kryer vepër penale ‘kontrabandë me imigrantët’ të dënuar sipas nenit 418 – b paragrafi 3 në lidhje me paragrafët 2 dhe 4 në lidhje me nenin 22 të Kodit Penal”, kumtoi Prokuroria Themelore Publike e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Në fund të tetorit dhe fillim të nëntorit, të dyshuarit, me marrëveshje paraprake, pranuan imigrantët dhe i vendosën në shtëpinë e të dyshuarit shtetasit të Maqedonisë. Kur imigrantët donin të largoheshin, pakistanezët e dyshuar, synonin të nxirrnin para shtesë nga imigrantët, duke i degraduar dhe trajtuar në mënyrë mizore. Ata po i detyronin viktimat të kontaktonin me telefon të afërmit e tyre që ishin larguar për në Evropën Perëndimore dhe t’u kërkonin të afërmve të transferonin para në llogaritë e të dyshuarve të treguar. Nëse paratë nuk do të dërgoheshin paratë e duhura, viktimat do të riheshin dhe abuzuar me shkopinj.

Duke vlerësuar se janë plotësuare kushtet ligjore, prokurori publik dorëzoi te gjykatësi i procedurës paraprake pranë Gjykatës Themelore Publike – Shkup, ka dorëzuar propozim për përcaktim të masës së paraburgimit për të gjithë të dyshuarit. Gjykatësi e pranoi propozimin dhe tre të dyshuarve u caktoi masë arresti prej 30 ditëve, ndërsa për njërin arrest shtëpiak.

Artikulli paraprakMPPS: Ja sa persona do të marrin pension social
Artikulli tjetër‘Jemi si familje’, këngëtari serb i kushton këngë shqiptarëve