Nga pjesa e pasme e godinës së Qeverisë, përmes tuneleve në Kala të arrihet deri tek Rruga e plastikës. Për këtë projekt sot është nënshkruar marrëveshje për përpunimin e projektit fillestar dhe projekti infrastrukturor për zgjidhje trafiku që me urë në qendër të qytetit, tunele nën Kalanë e Shkup dhe unazë do ta lidh bulevardin “Shën Klimenti i Ohrit” me bulevardet “Nikolla Karev” dhe “Brigadën maqedonase- kosovare”. Pritet që projekti në fjalë të jetë gati deri në fund të vitit ndërsa tunelet të jenë gati deri në vitin 2022.