Në rivierën e Ohrit dhe Strugës kërkohet vend më tepër. Kapacitetet e akomodimit janë të plotësuara deri në maksimum, informoi kryetari i HOTAM- Kërtse Bllazehvsk.

Kjo, siç theksohet është e mirë. Sezoni turistik e arrin kulmin e tij, ndërsa punonjësit turistik, punojnë për sezon më të mirë.

“Hotelet janë të stërmbushura, kërkohet shtrat plus edhe tek ofruesit privat të banesave. Nga ajo që jam i informuar nga terreni, në bregun e Ohrit dhe Strugës, nuk ka vende të lira”, deklaroi Bllazhevski për MIA-n.

Çdo vit maksimumi turistik është rreth 2 gushtit, respektivisht fundi i korrikut dhe fillimi i gushtit, ndërsa shkak për këtë, është oferta e pasur kulturore dhe argëtuese.

Aranzhmanet janë të plotësuara edhe në bregun e Liqenit të Prespës dhe të Dojranit, ndërsa Bllazheski i ftoi turistët vendas dhe të huaj ta vizitojnë Maqedoninë dhe t’i shohin bukuritë që i posedon.

Krahas turistëve nga vendi, këtë vit jemi bërë edhe destinacioni më tërheqës për holandezët, por nuk mungojnë as mysafirët nga fqinjësia, Polona, Belgjika, Turqia…

Artikulli paraprakNga shtatori ndalohen celularët dhe tabletat në shkolla
Artikulli tjetërDisa pjesë të Karposhit dhe Qendrës nesër pa rrymë