Muajt e ftohtë janë periudha e vitit ku më së shumti jeni të ekspozuar ndaj shqetësimeve të ndryshme duke filluar nga irritimi i lëkurës, ftohja apo edhe shqetësime të tjera të cilat mund ta rëndojnë shëndetin tuaj.

Kur temperaturat bien atëher enët e gjakur ngushtohen dhe ndikon që të ketë më pak oksigjen në inde.

Gjatë dimrit po ashtu edhe ajri i thatë ndikon në dehidratimin e lëkurës.

Ushqimet që duhet konsomuar janë:
Çokollata.
Supë me kungull.
Bajamet.
Kivi.
Qiqra.