Eksperti belg dhe ndërmjetësuesi i BE-së për përpilimin e Marrëveshjes së Përzhinos, Piter Vanhaute përmes një postimi në rrjetin social Facebook ka uruar përfundimin e procesit të ndryshimeve kushtetuese në Kuvend, transmeton Zhurnal. Ai porositi se është koha që shteti të përkushtohet në përmirësimin e kushteve në shëndetësi, arsim dhe ekonomi.

“Me të vërtetë është kompromis, ku gjithë qytetarët do të kenë përfitim. Është koha që të vazhdohet përpara dhe të ballafaqoheni me prioritete tjera: shëndetësi, arsim, zhvillimin ekonomik. 2019 është vit që të bëhen përparime në këto lëmi”, ka shkruar Vanhaute.