Premier League është e bindur se përdorimi i VAR sezonin e ardhshëm do të sjellë qartësi në vendimet kyçe dhe nuk do të ndikojë që të merren vendime të gabuara.

Dhe po ashtu se përdorimi i VAR nuk do të ngadalësojë ritmin e futbollit në Angli.

Pas përdorimit të VAR gjatë finaleve të Ligës së Kombeve, Kupën Botërore të Femrave dhe Kupën e Kombeve të Afrikës , VAR do ta bëjë debutim edhe në Premier Ligë këtë sezon.