Pak kohë më parë gjashtë kontejner të plastikës janë djegur në rrugën Albert Ajnshtajn në Debar Mallo, ndërsa janë dëmtuar edhe disa drunj përreth.

Falë reagimit të zjarrfikësve, zjarri nuk është zgjeruar në banesat përreth dhe makinat.

Nga Higjiena Komunale Shkup paralajmërojnë se kontejnerët e djegur do të zëvendësohen me të rinj që sonte.

ЗАПАЛЕНИ ШЕСТ КОНТЕЈНЕРИ СРЕД СКОПЈЕПредмалку шест пластични контејнери изгореа на ул. Алберт Ајнштајн во Дебар Маало, а оштетени се и неколку околни дрвја, во веројатно намерно запален пожар. Благодарение на брзата реакција на скопските пожарникари, огнот не се прошири кон околните згради и возила.Од NP Higjiena Komunale Shkup ЈП Комунална хигиена Скопје најавуваат дека изгорените контејнери ќе бидат заменети со нови уште вечерва.

Publiée par Град Скопје sur Dimanche 26 janvier 2020