Në Gjykatën penale sot vazhdon seanca për rastin “Titanik” të PSP-së për parregullsitë zgjedhore.

Në seancën e fundit më 18 tetor u dëgjuan rreth 90 ‘bomba’. Deri më tani janë dëgjuar më shumë se 600 audio materiale si dëshmi nga ana e PSP-së.

Në “Titanik” të akuzuar janë ish-kryeministri Nikolla Gruevski dhe ish-funksionarët Martin Protugjer, Kiril Bozhinovski, Mile Janakieski, Gordana Jankullovska, Biljana Brishkoska Boshkovski, si dhe Ilija Dimovski, Munir Pepiq, Edmond Temelko, Leko Ristovski, Kiril Todorovski, Katerina Velovska, Stanko Korunovski, Kosta Markovski, Dragçe Dragçeski, Marjan Nakevski, Goce Janevski, Xhezmi Ahmet, Robert Davitkov, Dalibor Aleshkoviq dhe Lenka Rashajkovska.

Ata dyshohen nga PSP për shoqërim kriminel, shkelje të së drejtës së votimit, shkelje të lirisë së përcaktimit të votuesve, ryshfet gjatë zgjedhjeve dhe votimit, shkatërrim i materialit zgjedhor dhe keqpërdorim i mjeteve për financim të fushatës zgjedhore.

Artikulli paraprakKuvend, deputetët sot diskutojnë për komisionin anketues për referendumin dhe ligjin për faljen e borxheve
Artikulli tjetërGjevgjeli, hapet deponia e parë me standard evropian