Regjistrimi i diasporës vazhdon, megjithëse me ritme të ulura.

“Evidenca nga vetë-regjistrimi tregon se 183 mijë 836 qytetarë të RMV-së që jetojnë jashtë vendit, janë vetë-regjistruar në aplikacionin elektronik që nga fillimi i këtij procesi, më 1 mars, deri më sot”, thonë nga ESHS.

Pas marrëveshjes Zaev-Mickoski, regjistrimi i banorëve rezidentë, i cili duhej të niste më 1 prill, u ndërpre dhe pritet të fillojë në shtator. Regjistrimi i diasporës ndërkohë, vazhdon pandërprerë deri në shtator