Të gjithë e njihni Daut Haradinajn, ish-ushtarin e UÇK-së tash deputet në Kuvendin e Kosovës.

Emri dhe vepra siç duket ka qenë motivuese për dikë.
Vëllai i dëshmorit Beqir Qufaj, Shqiprimi, ia ka vënë emrin djalit të tij të porsalindur Daut Haradinaj, në shenjë respekti për gjeneralin.

Dëshmori Qufaj ka qenë pjesë e Shtabit Rajonal të UÇK-së në Gllogjan, ndërsa ka ndërruar jetë më 5 qershor 1998, pasi mori plagë vdekjeprurëse gjatë luftimeve me forcat serbe.