Burime qeveritare konfirmojnë për TV21 se rikonstruimi i qeverisë pritet të sjellë rokadë postesh mes Rilindjes Demokratike Kombëtare dhe Partisë Liberal-demokrate.

Ministria e Vetëqeverisjes lokale të cilën e drejton Suhejl Fazliu i RDK-së pritet t’i besohet deputetit aktual Goran Milevski, njëherazi edhe kryetar i PLD-së. Ndërkaq Ministria pa resor për përmirësim të klimës investuese të cilën e drejton Zoran Shapuriq i PLD-së do t’i jepet RDK-së, megjithatë ende nuk dihet se kush nga kjo parti do të emërohet në krye të ministrisë pa portofol. Nga asnjëra parti nuk ishin të kapshëm për të konfirmuar informacionet.

Jozyrtarisht deri më tani mësohet se Sadulla Duraku merr në drejtim Ministrinë e re për Sisteme Politike dhe Marrëdhënie mes Bashkësive, ndërsa në vend të tij në Ministrinë e Mjedisit pritet të vijë Naser Nuredini, që të dy kuadro të BDI-së. Ndërkaq Hazbi Lika i kësaj partie pritet që më të mos mbajë më postin e zëvendëskryeministrit.