Protestuesit në sheshin “Skënderbeu” në Prishtinë kanë shfaqur flamujt e 105 shteteve që kanë njohur Kosovën si Republikë.

Megjithatë asnjë flamur i shtetit të Kosovës nuk shihet në protestën e organizuar nga Lëvizja Vetëvendosje.

Në vend të kësaj flamuri me ngjyrat kuq e zi, i shtetit shqiptar, po dominon në protestën që është thirrur në mbrojtje të territorit të Kosovës dhe kundër idesë së korrigjimit të kufijve të Kosovës me Serbinë.

Ide kjo e proklamuar nga presidenti, njëherësh kryesuesi i dialogut në mes të Kosovës dhe Serbisë, Hashim Thaçi.
“Jo ndarje të Kosovës por bashkim me Shqipërinë” është një ndër parullat që po përdoret në protestë.