Ministri e ekonomisë Kreshnik Bekteshi me sittë e krijuar me virusin korona në shtet, rekomandon që në të gjitha objektet në sektorin e hotelerisë dhe turizmit, është e rëndësishme të zbatohen dhe të respektohen masat e përgjithshme për të parandaluar transmetimin e infeksioneve.

Objektet hotelierike NË MËNYRË OBLIGATIVE duhet të sigurojnë:

✅Sapun, ujë dhe dezinfektues i duarve me bazë alkooli
✅termometër
✅faculeta
✅maska kirurgjike
✅doreza për një përdorim
✅qese për mbeturina
✅preparate të lëngshme për dezinfektimin e hapësirave

Duhet të bëhet në mënyrë plotësuese dezinfektimi i hapësirave, dhomave dhe tualeteve dhe të vendoet sinjalizim për gatishmërinë e hotelit për të vepruar në rast të paraqitjes së simptomave të korona virusit tek vizitorët.” – thotë Bekteshi

REKOMANDIME PËR SEKTORIN E TURIZMIT DHE HOTELIERISË PËR MBROJTJE NGA VIRUSI KORONANë të gjitha objektet në sektorin e hotelerisë dhe turizmit, është e rëndësishme të zbatohen dhe të respektohen masat e përgjithshme për të parandaluar transmetimin e infeksioneve.Objektet hotelierike NË MËNYRË OBLIGATIVE duhet të sigurojnë:✅Sapun, ujë dhe dezinfektues i duarve me bazë alkooli✅termometër✅faculeta✅maska kirurgjike✅doreza për një përdorim✅qese për mbeturina✅preparate të lëngshme për dezinfektimin e hapësiraveDuhet të bëhet në mënyrë plotësuese dezinfektimi i hapësirave, dhomave dhe tualeteve dhe të vendoet sinjalizim për gatishmërinë e hotelit për të vepruar në rast të paraqitjes së simptomave të korona virusit tek vizitorët.———————————————————————-ПРЕПОРАКИ ЗА ТУРИСТИЧКО-УГОСТИТЕЛСКИОТ СЕКТОР ЗА ЗАШТИТА ОД КОРОНА ВИРУСВо сите објекти во хотелскиот и туристичкиот сектор, важно е да се спроведе и почитува генералните мерки за спречување на пренесување на инфекции.Угостителските објекти ЗАДОЛЖИТЕЛНО треба да обезбедат:✅Сапун, вода или алкохолен санитарник за раце✅термометри✅хартиени марамчиња✅хируршки маски✅ракавици за еднократна употреба✅вреќи за ѓубре✅течности за дезинфекција на површинатаДезинфекцијата на вообичаени области, простории и тоалети треба да се ЗАСИЛИ и да се постави СИГНАЛИЗАЦИЈА за подготвеност на хотелот за постапување во случај на симптоми на корона вирус кај гости.

Publiée par Kreshnik Bekteshi sur Jeudi 12 mars 2020