Komuna e Vitisë sot shënon 20 vjetorin e çlirimit dhe ndër aktivitetet që janë parapare për shënimin e kësaj dite do të bëhet shpallja “Qytetar nderi” të Komunës së Vitisë ish-presidentin e Republikës së Shqipërisë, Bujar Nishani dhe ish-presidentes së Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga.

Aktivitetet fillojnë me homazhe në varrezat e dëshmorëve në Viti në ora 10:00, ndërsa ceremonia e shpalljes “Qytetarë nderi” të dy ish-presidentëve do të fillojë nga ora 11:00.