Policia ndaloi 13 persona të dyshuar për kontrabandë të artefakteve historike. Hetimi ka zgjatur një vit dhe dje janë kryer bastisje në 16 vende. U gjetën monedha, gurë të çmuar, skulptura, stoli të vjetra, armë dhe sende të tjera me vlerë.

U gjetën harta të vendeve arkeologjike në vend, në të cilat të dyshuarit i gjetën objektet, dhe pastaj i kanë shitur jashtë vendit. U ngritën akuza penale kundër 14 personave të përfshirë në “bashkim kriminal” dhe disa vepra kriminale të tjera që lidhen me kontrabandimin e artefakteve.

Ndër të arrestuarit janë edhe babai 74-vjeçar i Jani Bojaxhi- regjisori i filmit “Tallje me Krishtin”. Nga Ministria e Brendshme hodhën poshtë çdo lidhje midis kapjes së babait të regjisorit të filmit dhe përmbajtjes së filmit.

Artikulli paraprak“Tallje me Krishtin”, institucionet vonohen me masat
Artikulli tjetërDimitrov: VMRO nuk ka ndryshuar kursin drejt NAT0-s dhe BE-së