Kryetari i partisë Socialdemokrate të Malit të Zi, Ranko Krivkoapiq ka dorëzuar deri të instituti norvegjez nominim formal për këtë vit për çmimin Nobel për paqë, që tu ndahet dy kryeministrave Zoran Zaev dhe Aleksis Cipras, për shkak të arritjes së Marrëveshjes së Prespës me të cilën u arrit që të mënjanohet pengesa midis dy vendeve.

Me këtë Marrëveshje historike, jo që është përmbyllur problemi historik midis dy vendeve por i njëjti ka hapur rrugën për integrimet euroatlantike të Maqedonisë dhe është tejkaluar problemi disavjeçar midis dy shtetve fqinje – është theksuar në nominimin e Krivkapiqit.

Ky është nominimi i dytë i Zaevit dhe Ciprasit për çmimin Nobel të Paqes, çmim ky i cili ndahet më 10 dhjetor për çdo vit, në ditën e vdekjes së Alfred Nobelit.