VMRO DPMNE protestën e qytetarëve kundër mësimit të digjitalizuar e sheh si revolt të ndaj menaxhimit të arsimit nga minsitrja Mila Carvoska. Ata thonë se gjasat janë që nga shtatori, nxënësit e ciklit të ulët të ngelin pa libra në plan program.

“Derisa opinion apelon të zhvillohet plan program se si do të funksionojë në shtator mëSimi nëpër shkolla, Carovska akoma nuk jep përgjigje. Në ligjin skandaloz i cili në kunvend u gjet me flamurin evropian, qartë mund të vlerësohet se ekziston mundësi e madhe që nxënësit nga klasa e parë deri në të katërtën të ngelin pa libra në programin mësimor. Carovska, protesta e sotme është e drejtë e garantuar me kushtetutë, por ju duhet ta shihni edhe si reagim ndaj arrogancës suaj dhe mënyrë që të ndërpriten poltikat e juaja të gabuara.”, thonë nga VMRO-DPMNE.

Artikulli paraprakNesër kongresi i LSDM-së, Sheqerisnka: Pretendoj punën jo pozitën
Artikulli tjetërEurointegrimet, Zaev: Ne vepruam, BE-ja ta mbajë fjalën