“Filipçe then rekord çdo ditë. E premte e zezë për Maqedoninë dhe qytetarët e saj- të infektuar 934 persona”, thuhet në kumtesën e VMRO-DPMNE.

Numri i të infektuarve aktiv ka kaluar 9000, ndërsa numri i viktimave është duke ashkuar kah 1.000.

Qevria e Zaevit me paaftësinë e saj bën që situatatë me pandeminë e koronavirusit të jetë edhe më e keqe. Çdo ditë Maqedonia then rekorde me të infektua të rid he të vdekur. Tashmë jemi vend në Eruopë që është rekorder i statitkës me koronë”.

Në çerdhe nga shtatori 33 fëmijë dhe 109 të punësuar kanë dalë poztiv me koronavirusin. Për momentin në izolim janë 107 të punësuar dhe 650 fëmijë.