Partia më e madhe opozitare në Maqedoni, VMRO-DPMNE sot përmes një kumtese me shkrim theksojnë se LSDM në mënyrë të paturpshme po e keqpërdorin procesin e vaksinimit në konteskt të referendumit

“Është joetike të drejtohen kërcënime dhe shantazhe ndaj qytetarëve se vetëm nëse e mbështesin referendumin për fshirje të identitetit maqedonas ata do të marrin vaksina më kualitative. Këto veprime të Filipçes, Zaevit dhe LSDM-së janë të turpëshme dhe e zbehin besimin në sistemin shëndetësor. Shëndetësia është në vdekje klinike”, thuhet në kumtesën e VMRO-së.