Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq ka konfirmuar në një konferencë për media se do të jetë i pranishëm nesër në Liqenin e Ujmanit.

Numri një i Serbisë i është drejtuar qytetarëve të tij në një konferencë në orët e mbrëmjes.

“Do t’i drejtohem popullit në Gazivodë se sa është e rëndësishme Liqeni i Ujmanit si për serbët ashtu edhe për shqiptarët. Jam për paqe dhe qetësi.

Ndryshe, institucionet kosovare kanë konfirmuar se Vuçiqit nuk do t’i lejohet ndalja tek Liqeni i Ujmanit. Por, pas disa sugjerimi të institucioneve ndërkombëtare, institucioneve kosovare i është kërkuar që ta lejojnë Vuçiqin.