Festivali i filmit WatchOut! këtë vit sjellë edicionin e 9-të të tij, pas një viti ndërprerje si pasojë e pandemisë.

WOFF do të zgjasë deri më 12 qershor, 2021 dhe shfaqja e filmave do të bëhet për katër net radhazi në qiell të hapur orën 20:00h te amfiteatri i shtëpisë përkujtimore të partisë komuniste në Tetovë, Meqedoninë e Veriut. Në qoftë se koha do të jetë me shi, atëherë shfaqja e filmave do të bëhet në hapsirat e Qendrës LOJA.

Programi i festivalit përbëhet nga 3 kategori filmash edhe atë: filma të metrazhit të shkurtër, dokumentar si dhe atë eksperimental dhe të animuar. Në secilën kategori ka edhe film fitues.

Juria e festivalit e perbërë nga – Fabian Langer – kameraman, Gjermai,

Agnes Nokshiqi – aktore – Kosove, Robert Jankullovski – fotograf Maqedoni e Veriut ka shperblyer keta filma

Animauar – eksperimenta: “Mad in Xpain” – Coke Riobóo (Spain), Dokumentar: “Paradise” – Mateo Cabeza (Spain), Film i shkurte: “The Invisible Monster” – Javier Fesser & Guillermo Fesser (Spain)

Përveç shfaqes së filmave, ky edicion sjellë edhe shumë risi dhe një sërë eventesh tjera, aktivitete që kanë për qëllim transformimin e hapsirave publike në qytet. Eventet dhe aktivitete përfshin: murale, shfaqje teatrale, punëtori, dhe diskutime. Këta aktivitete/evente do të realizohen në hapsirat e Qendrës LOJA.

Më 9 Qershor në ora 19h para qendrës LOJA u përurua murali HOME i realizuar nga Emona Deda, Argjenda Azemi, Rema Salihu dhe Antik Doli.

Festivali organizohet nga Qendra LOJA, dhe mbështet nga Goethe Institute – Shkup. Disa segmente të festivalit mbështeten nga KURVE Wustrow, Gjermani.

Festivali në veçanti është mbështetur nga vullnetarë lokal të Qendrës LOJA si dhe vullnetarë francezë nga Service Civique.

Artikulli paraprakZiadin Sela me stil të ri, si James Bond 007
Artikulli tjetërPetrovska: Protesta е VMRO-DPMNE-së, strategji e gabuar ose përpjekje për numërim në terren