Zëdhënësi i Qeverisë greke dhe ministër pa dikaster, Dimitris Xanakapollus, në intervistë për radion “Njuz247”, edhe një herë përsëriti se në Parlamentin grek ekziston shumicë për ratifikimin e Marrëveshjes së Prespës dhe sqaroi se disa ditë pas votimit, do të ratifikohet edhe protokolli për hyrjen e Maqedonisë në NATO.