“Dita e sotme u kurorëzua me një lajm të bukur, respektivisht, Parlamenti i Republikës së Estonisë e ratifikoi Protokollin për aderimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në Aleancë dhe me këtë bëhet vendi i shtatëmbëdhjetë anëtar i NATO-s që ia jep besimin vendit tonë.

Me këtë gjest domethënës, Republika e Estonisë radhitet në vargun e vendeve anëtare të NATO-s të cilat kontribuojnë në realizimin e përcaktimit tonë strategjik për anëtarësim të plotfuqishëm në NATO, dhe për këtë jemi mirënjohës pafund.” – thotë Xhaferi