Në Kuvend nuk ka asnjë iniciativë zyrtare për shpërbërjen e ligjvënësit dhe shpalljen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare.

Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi në një intervistë për Alsat shprehet optimist se deputetët opozitarë do të reflektojnë pozitivisht ndaj ndryshimeve kushtetuese dhe se çështja do të mbyllet në ligjvënës pa pasur nevojë për zgjedhje të reja.

Duke folur për afatet të cilat lidhen ngushtë me ndryshimet Kushtetuese dhe ratifikimin e marrëveshjes në Kuvend, Xhaferi saktëson se koha nuk premton për të nisur ndryshimet pas zgjedhjeve të mundshme.

Artikulli paraprakMerkel: Evropa duhet të ketë strategji të përbashkëta
Artikulli tjetër“Tallje me Krishtin”, institucionet vonohen me masat