Kryeministri Zaev shtoi se nuk ka vend që ka një vërejtje mbi përmbushjen e kushteve për datën e negociatave.

“Reformat janë përfunduar si një objektiv deri në fillimin e negociatave, ato vazhdojnë përmes kapitujve dhe negociatave, marrëveshjes së Prespës, një marrëveshje me Bullgarinë, një shoqëri të integruar.

Ne gjithashtu arritëm një konsensus së bashku me opozitën, për përfitimet e përbashkëta që më në fund Bashkimi Evropian duhet të kthehej me atë që premtoi, pas 15 vitesh të negociatave përfundimtare”, tha Zaev sonte në Open në TVM ku ishte së bashku me tre ministrat e qeverisë së tij, Mançevski, Carovska dhe Filipçe.