Pas deklaratës së djeshme se ndryshimi i emrave të shkollave fillore në komunën e Çairit është joligjor, lideri i LSDM-së Zoran Zaev ka ndyrsshuar deklaratën e tij dhe në ptrofilin e tij në Facebook ka shkruar se pas analizave dhe konsultimin me ekspertë juridik është konstatuar se nuk ka patur nevojë për zbatimin e parimit të badenterit dhe ndryshimi i emrave është bërë sipas ligjit, njofton Aktuale.mk

„Dje dhe sot i kemi shqyrtuar të gjitha aspektet e procedurës për miratimin e emrave të shkollave fillore në Çair. Вчера и денеска ги проверивме сите аспекти од постапката на носење на имињата на основните училишта во Чаир.

Pas një analize thelbësore, juristët kanë konstatuar dhe më informuan se ndryshimi i emrave është në bazë të nenit 26 të ligjit për arsim fillor. Pas miratimit të vendimit nga këshilli i shkollës për ndryshimin e statutit të shkollës ndryshohet emri i shkollës dhe shtohet emri emri kushtetues i shtetit, vendimi i njejtë është vërtetuar edhe nga këshilli i komunës Çair. Parimi i badenterit nuk ka qenë i patjetërsueshëm“, ka shkruar Zaev.

Reagimi i plotë i kreut Social Demokrat…