Vendimi i Sofjes për të bllokuar miratimin e kornizës negociatore për mbajtjen e konferencës së parë ndërqeveritare, midis Brukselit dhe Shkupit ishte një befasi e pakëndshme, tha Kryeministri Zoran Zaev në një intervistë për AFP.

Sipas Zaevit, bllokimi i Bullgarisë është në kundërshtim me vlerat e BE-së, dhe shkaktoi shumë hidhërim, por ai përsëriti se çdo diskutim për çështjen e identitetit maqedonas do të thotë “linjë e kuqe”.