Macedonia's Prime Minister Zoran Zaev, left, speaks with Greek Prime Minister Alexis Tsipras prior to meeting on the sidelines of EU and Western Balkan heads of state at the National Palace of Culture in Sofia, Bulgaria, Thursday, May 17, 2018. (AP Photo)

Kryeministri Zoran Zaev dhe kolegu i tij grek Aleksis Cipras sot në Munih do të marrin çmimin“Ewald von Kleist”. Është planifikuar dorëzimi i çmimit të bëhet me ceremoni të veçantë në mbrëmje nikoqir i së cilës do të jetë kryeministri i Bavarisë, Florian Herman.

Të dy kryeministrat në suaza të Konferencës të Sigurisë së Munihut do të mbajnë fjalim në panel diskutimin e përbashkët.

Kryeministrat marrin këtë çmim prestigjioz për shkak te zgjidhjes së problemit shumëvjeçar lidhur me çështjen e emrit.